قرآن

حفظ قرآن ، حافظ قرآن ، روش حفظ ، کلاس حفظ غیرحضوری

قرآن

حفظ قرآن ، حافظ قرآن ، روش حفظ ، کلاس حفظ غیرحضوری

نکات حفظ جزء 12

نکات مهم برای راهنمایی در یادآوری محفوظات جزء دوازده:  

توجه: مطمئنا دانستن ترجمه ، مفاهیم، تفسیر و شان نزول آیات بهترین راهنما برای یادآوری آیات است ولی راههای میان بری برای خودم در نظر گرفتم که شاید به دردتون بخوره:   

*-ص223: ترتیب آیات این صفحه را خوب تمرین کنید تا با آیات صفحه 209 جابجا نشود .

*-ص227 : آیه 53 با آیه 78 سوره یونس کمی مشابه است که با توجه به تشابه مکانی ممکن است جابجا شود .

*-ص231: آیات 58 و 77 و 94 که در صفحات زوج قراردارند با کلمات " ولما جاء  یا  ولما جاءت" شروع می شوند و آیات 66 و 82 که در صفحات فرد قراردارند با کلمات " فلما جاء " شروع می شوند .

*-ص234: آیات 112 تا 115 دستوراتی است که خداوند به پیامبر اکرم و مومنین داده است .

*- ص234 : حتما سوره هود را در فاصله زمانی منظم مرور نمایید ، ضمنا حفظ شماره صفحات و آیات این سوره جهت تسلط بیشتروتمییز با سوره یونس توصیه می شود .

*-ص237 : جمله " والله علیم بما یعملون"  تنها در انتهای آیه 19 سوره یوسف آمده است .

*-ص241: تنها آیه 22 سوره یوسف در جزء 12 با کلمه " و لما " آغاز می شو د و بقیه آیات (15 و 28 و 31 ) سوره یوسف در جزء 12 با کلمه " فلما " آغاز می شو د ب البته با توجه به معنای آیات قبل لزوم حرف واو عطف و یا فاء نتیجه براحتی قابل تشخیص است .

مفاهیم

*-ص231: آیه 86: «بَقِیَّتُ اللَّهِ» در این آیه به معناى درآمد و سودى است که از یک سرمایه‏ى حلال و خداپسندانه براى انسان باقى مى‏ماند و صد در صد حلال است. امّا در روایات به هر وجود مبارکى که به اراده‏ى خداوند براى بشریّت باقى مى‏ماند، «بَقِیَّتُ اللَّهِ» گفته مى‏شود. از جمله به سربازان مؤمنى که پیروزمندانه از جبهه‏ى جنگ برمى‏گردند، زیرا به اراده‏ى الهى باقى مانده‏اند. به امام عصر (عجّل اللَّه تعالى فرجه الشریف) نیز «بَقِیَّتُ اللَّهِ» مى‏گویند، چون آن وجود شریف به خواست خداوند براى هدایت مردم ذخیره و باقى نگهداشته شده است. در روایات مى‏خوانیم که یکى از نام‏ها و اسامى مبارک آن حضرت «بقیة اللَّه» است «1» و ما بر او به این نام سلام مى‏کنیم: «السلام علیک یا بقیة اللَّه فى ارضه». وقتى آن حضرت در مکّه ظهور فرمایند، این آیه را تلاوت کرده و مى‏فرمایند: من آن «بَقِیَّتُ اللَّهِ» هستم. البتّه به سایر معصومین علیهم السلام نیز لقب «بقیة اللَّه» داده شده است.

*-ص234: پیام های آیه 116: 1- در همه‏ى زمان‏ها، افراد بى‏تفاوت نسبت به مفاسد اجتماعى، محکوم و مورد انتقادند. «فَلَوْ لا کانَ مِنَ الْقُرُونِ ...»   2- بیشترین مسئولیّت در نهى از منکر، بر عهده‏ى صاحبان علم و قدرت است. «أُولُوا بَقِیَّةٍ»    3- در هر جامعه‏اى، افراد مصلح و دلسوز در اقلیّت هستند. «إِلَّا قَلِیلًا»     -4 رمز سقوط امّت‏هاى پیشین، بى‏تفاوتى و ترک نهى از منکر بوده است. «إِلَّا قَلِیلًا مِمَّنْ أَنْجَیْنا»    5- نتیجه‏ى دلسوزى مصلحین و اصلاح جامعه، نجات از قهر الهى است. «أَنْجَیْنا»     -6 ظلم، عیّاشى و جرم، اضلاع مثلث شوم سقوط و هَلاکت‏اند. «ظَلَمُوا»، «أُتْرِفُوا»، «مُجْرِمِینَ

*-ص237: آیه 18: "سولت لکم انفسکم امرا " یعنی نفستان کاری را (کار غلط)  برایتان زیبا جلوه داده است .

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.