قرآن

حفظ قرآن ، حافظ قرآن ، روش حفظ ، کلاس حفظ غیرحضوری

قرآن

حفظ قرآن ، حافظ قرآن ، روش حفظ ، کلاس حفظ غیرحضوری

نکات حفظ جزء 8

نکات مهم برای راهنمایی در یادآوری محفوظات جزء هفت:  

توجه: مطمئنا دانستن ترجمه ، مفاهیم، تفسیر و شان نزول آیات بهترین راهنما برای یادآوری آیات است ولی راههای میان بری برای خودم در نظر گرفتم که شاید به دردتون بخوره:  

 

 -- حد اکثر پس از هر 3 مرتبه مرور جزء ۷ یک مرتبه به این صورت مرور کنید که الف: آیات اول هر صفحه  ب: آیات پایانی هر صفحه و ج : آیات وسط هر صفحه به طور جداگانه مرور شود . 

 *-ص 145 : جمله پایانی آیه 137 " و لو شا الله مافعلوه فذرهم و مایفترون " می باشد و جمله پایانی آیه 112 " و لو شا ربک مافعلوه فذرهم و مایفترون " می باشد . 

*-ص146 :جمله پایانی آیه 139 " انه حکیم علیم" می باشد و جمله پایانی آیه 128 "  ان ربک حکیم علیم" می باشد . 

              شروع آیه 141  "و هوالذی انشا جنات معروشات و... " و آیه 99  " و هوالذی انزل من السماء... " می باشد . دقت کنید. 

  *-ص148: آیات متوالی 149 ،150 و 151 با کلمه " قل" شروع می شوند .

*-ص149: به ترجمه آیات 153 و 155 دقت شود ، خیلی شبیه اند و ممکن است انتقال یابد.

*-ص150: ابتدای آیات 164 " قل اغیر الله ابغی ربا" و 114 " افغیر الله ابتغی حکما " و 14 " قل اغیر الله اتخذ ولیا" می باشد که بایستی با توجه به معنی تمییز داد و هنگام تلاوت دقت نمود .

*-ص155: ابتدای آیه 40 " ان الذین کذبوا بایاتنا و استکبروا عنها .." و ابتدای آیه " و الذین کذبوا بایاتنا و استکبروا عنها .." 36  می باشد .

*-ص156: در آیه 51 دوکلمه " لهوا و لعبا " آمده که در سوره انعام در آیات 70 " لعبا و لهوا " و 32 " لعب و لهو " مثل هم آمده که در سوره مائده  بصورت " هزوا و لعبا" بیان شده و هنگام تلاوت بایستی دقت نمود .

مفاهیم

*-ص148: در آیات 151 تا 153 ، 10 فرمان معروفی است که خداوند از طریق پیامبر به مردم ابلاغ فرموده است .

*-ص150: برخی از کلمه " شیعا" در آیه 159 و معنای آینده علیه مذهب شیعه سوء استفاده جاهلانه کرده اند

               آیه 160 : آنقدر خداوند درهای رحمت را باز گذاشته و مشتاق پاداش دادن به بندگان است ، مثلا در این آیه می فرماید "هر کس حسنه ای(کار نیکی) بیاورد ، ده چندان آن پاداش می گیرد ، و هر کس سیئه ای (کار بدی) بیاورد ، جز مانند آن مجازات نشود و بر آنها ستم نرود .

ذیل این آیه از معصوم علیه السلام روایت شده وای به حال کسی که جمع ده تایی هایش از جمع یکی هایش کمتر باشد؟!

*-ص152: در آیه 17 شیطان به خدا گفت: آن گاه از پیش روی و پشت سرشان و از طرف راست و چپشان به سراغ آنها می آیم ، و اکثرشان را سپاسگزار نخواهی یافت .

شنیدم دوستی گفت شیطان از دو سمت بالا و پایین نمی تواند به انسان نزدیک شود پس شاید دلیل این باشد که انسان از این دو سمت به خدا نزدیک می شود (از بالا به وسیله دعا و نیایش و از پاییین با سجود و عبادت)

*-ص-153: با مقایسه دو آیه 23 و 12 نکته جالب توجهی از عکس العمل شیطان و حضرت آدم و حوا علیهما سلام در مقابل خداوند بدست می آید : در آیه 12 وقتی خداوند شیطان را از بهش اخراج کرد ، شیطان تکبر کرد و تقصیر را از خدا دانست در حالی که انسان و حوا خطای خود را پذیرفتند و از خدا طلب آمرزش کردند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.